MARGARÉTA KUCKÓ
 
„Azért szeretünk valakit, mert fáradunk érte,
És azért fáradunk érte, mert szeretjük.”
 
          

 

 

 Üdvözöllek

Vendégkönyvem
 

Rólam
Hírek 

Üzenetek, kérdések, szülők számára
Programunk
Körmöci Katalin személyes honlapja
Elérhetőségem
Aktuális

Hétköznapok

Programunk
Óvodaérettség
Fejlesztési ütemterv
Beszoktatás
Napirendünk
Iskolaérettség
Első nap az iskolában

Készségfejlesztés otthon
Az iskolai beiratkozás törvényi háttere
Gyerekszáj
Csoportunk jelei
Heti étrend
Kézmosás világnapja október 15

Mese-vers      

Flóri könyve
Ősz
Tél
Tavasz
Nyár
Testünk
Közlekedés
Állatok
Mondókák
Versgyűjtemény
Ballagási versek


Ballagási versek II.

Óvó nénitől búcsúzunk
Idézetek

Idézetek
Kedvenc szilveszteri sms-ek
Névnaposak
Mesék

Mesék
Magyar népmesék
Esti mese
Beszédmester
Mese -tv

 

Vetíthető mesék

 

 

Játék

Szabadidős tevékenységek
Fejlesztő játékok

Mozgásfejlesztés

Mozgásfejlesztés
Erzsébetligeti Uszoda
Mozgások kicsiknek

Tornázzunk

Mindennapos testnevelés-szeptember
október
november
december

Ének-zene

Gyermekdalok
Gyerekdalok
Szeretettel a Gyerekeknek

Környezetünk

Víz világnapja
Természetismereti játékok
Föld napja

Természet tudomány ember

Vizuális nevelés

Kicsik bevezetése a rajz világába

Galéria

Kirándulás 2007.
Óvodai élet 2006-2007.
Óvodai élet 2007 - 2008.
Óvodai élet 2008-2009. ÚJ
Óvodai élet 2009-2010.

Óvodai élet 2010-2011.
Óvodai élet 2011 - 2012. 
Óvodai élet 2012 - 2013..
Óvodai élet 2013-14.

Óvodai élet 2014-2015
Ballagóink

Ünnepek

Névadó
Névadó képekben
Farsangi szokások
Húsvét
Anyák napja 2007.
Anyák napja 2008.
Anyák napja 2009.
Anyák napja 2010.
Ballagás 2008.június 13.

Történelem

December 13. Luca-nap
Isaszeg, április 6.
Isaszegi csata Fotók
Isaszeg történelme
A kőszívű ember fiai (részlet)
Március 15.
A kokárda
Óvodánk története

Barkácsolás

Gyermek rajzok
Tél
Télapóvárás
Karácsonyi készülődés
Farsang
Húsvéti készülődés
Anyák napja
Ismerkedés az anyagokkal

Viszont látásra!

Vissza várlak!

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Köszönöm hogy itt jársz!
Indulás: 2007-04-18
 

Erdő erdő meseerdő, benne mese, tizenkettő. Itt kopogtat most is egy ülj csendesen, hallgasd meg!
pdf
 

 

Első nap az iskolában

Az első nap az iskolában nagy lépés, hatalmas változás minden kisgyerek - és persze szülő - életében. A legtöbb leendő elsős örömteli izgatottsággal készül, hiszen végre ő is a nagyok közé fog tartozni.
Az elmúlt évben egyre gyakrabban hallotta az óvodában és otthon is, hogy milyennek is kell lennie egy iskolásnak. Az iskolás okos, hiszen megtanul írni, olvasni, számolni. Az iskolás szorgalmas; mindig megírja a leckéjét. Ugyanakkor szófogadó és fegyelmezett; nem kiabál bele a tanórába, szépen jelentkezik, megvárja, hogy kérdezzék. Az iskolás önálló, nem esik kétségbe, ha két tanóra között éppen senki sem vigyáz rá vagy ha egyedül kell ebédelnie a menzán. Ha belegondolunk, ezek cseppet sem könnyű vagy különösebben vonzó feladatok. Gyermekeink mégis készséggel, többnyire lelkes jókedvvel vágnak neki az új kihívásnak. Tudnunk kell, hogy ezt elsősorban miattunk teszik! Nekünk szeretnének a kedvünkben járni, mert mi azt mondtuk nekik, hogy ez tenne minket büszkévé. Egy hat év körüli gyerek számára a teljesítmény önmagában még nem fontos, nem állít maga elé követelményeket, nem a saját elvárásainak akar megfelelni, hanem a számára fontos személyeknek. Még nincs önismerete, olyannak látja magát, amilyennek őt mások visszatükrözik. Ha számunkra fontos, hogy jól tanuljon, igyekezni fog. A jó teljesítményen kívül persze azt is szeretnénk, ha gyerekünk jól érezné magát, érvényesülne, barátokat szerezne, biztonságban érezné magát. Szeretnénk, ha az óvoda engedékeny, játékos, önfeledt és szertelen világából nem lenne annyira hirtelen az átmenet a követelmények és a teljesítmény világába.

Mit tehetünk ennek érdekében?

Először is tudjunk meg minél többet az iskoláról, ahová járni fog. Már az iskola keresésekor kezdjük el megbeszélni a különböző információkat, mert bár végső soron nem a gyerek, hanem a szülő feladata, hogy a megfelelő intézményt kiválassza, mégis fontos, hogy érezze: az ő érdekében, a számára legmegfelelőbb mellett döntöttünk. Minél kevesebb kétely marad bennünk a kiválasztott iskolával szemben, annál egyértelműbbek lesznek a kicsi érzései is.
A gyerekeket megnyugtatja, ha előre megtudjuk az igazgató és az osztályfőnök nevét, ha átbeszéljük az iskolai napirendet. Járjuk be együtt az új terepet, még mielőtt az iskola elkezdődne! Megnézhetjük az osztálytermet, a folyosókat, merre van a mosdó, az ebédlő. Közben megbeszéljük, milyen is az iskolai tanítás. Igyekezzünk a pozitívumokat kiemelni az ismerkedési séta során, (pl. nézd, milyen hatalmas tornaterem, ebben aztán lehet szaladgálni, stb.), így oldottságunk, lelkesedésünk könnyebben ráragad!
Beszéljünk át minden elkövetkező új szituációt. Az új helyzetek sokkal kevésbé félelmetesek, ha gondolatban már felkészülhetett rájuk :pl. megmutatjuk a térképen, hogy hol van az iskola a házunkhoz képest, menjünk végig együtt az iskolához vezető úton, mutassuk meg, honnan telefonálhat haza!
Könnyebb az iskolát néhány ismerőssel együtt kezdeni, az ismerős arcok csökkentik a szorongást. Akiknek már első nap van ismerősük, hamarabb beilleszkednek. Ha nincs régi óvodai pajtás, a játszótéren is megpróbálhatunk előre összeismerkedni egy-két leendő osztálytárssal. Nyugtalankodnunk persze akkor sem kell, ha ez mégsem sikerül 1-2 hét múlva már a legtöbb gyerek szerez barátokat.
Ha lehet, mutassuk be a gyereket előzetesen négyszemközt is a tanító néninek! Mondjunk el róla egy-két személyes dolgot, pl. hogy háziállatokat tart, jó hallása van, zongorázni vagy karatézni tanul, stb! A pedagógus így könnyebben megjegyzi a sok új gyerek között, hamarabb talál a számára személyre szabott feladatot.
Vegyünk részt az iskola életében: menjünk el a szülői értekezletre, a kirándulásokra, nyílt napokra! Ez kamaszkorukig nem zavarja a gyerekeket, sőt segít nekik otthonosabban érezni magukat.
Amikor azután elérkezik a várva várt első nap, kísérjük el a gyereket, de ne búcsúzkodjunk túl sokáig! Várjuk meg, amíg a tanító néni megérkezik, csak utána köszönjünk el! Legyünk türelmesek, ne várjuk el, hogy már az első nap magabiztosan, vidáman menjen be. Lehet, hogy sírni fog, vagy belénk csimpaszkodik. Ez jó esetben pár nap alatt elmúlik. Ne reagáljuk túl, mert a kisgyerekeknek különleges érzékük van ahhoz, hogy a szülők hangulatát megérezzék és átvegyék. Ez persze a pozitív érzelmi állapotokra is igaz: ha szorongás helyett sikerül bíznunk abban, hogy gyerekünk jó közösségbe, szerető és hozzáértő pedagógusok kezei közé kerül, ahol jól érzi magát, akkor ez a bizalom és pozitív várakozás gyerekünkre is átragad.

Az iskolába kerülés egy korszak lezárulása szülő számára is; kisgyerekből kisdiák lett, bizony múlik az idő. Nem árt magunkban tisztázni, hogyan érint ez bennünket érzelmileg. Mennyire tölt el melankóliával, hogy többé már nem kell lufit vagy házikót hímezni a ruhájára, nincs benti cipőcske, napos ruha... Fontos, hogy mennyire tudjuk tiszta szívvel üdvözölni ezt az új korszakot, hogy mennyire tudunk büszkék lenni nemcsak rá, de magunkra is, hiszen ma megy először iskolába a mi okos, nagy gyerekünk....

 

 

 

 

 

 Óvodán kívül

 

Melyik napon születtél?
Kapd el a hajóval a repülő kockákat!
Betűző
Természet
Kedvenceitek a lovak
Puszták népe verseny Isaszeg
Szilaj
Szép ünnepet!
Boldog Karácsonyt!
Anastasia
Órarendek
Játékok

 

Játsz!!!

Zenehallgatás 

Honlap építés

Sorelválasztók
Viráganimációk
Virágok
Óvodai jelek
Micimackó
Aranyos képek
Meseszereplők
Mikulások
Tél képekben
Keretkódok

 

Bannerem

 

     

 

     

Kedvenceim           

  Versek felnőtteknek

 

  Semilin  , akitől sokat tanultam!

Köszönet érte!

 

 

Még több button

Hasznosak

HÉTSZÍNVIRÁG ÓVODA


Damjanich János Általános Iskola Isaszeg
Klapka György Általános Iskola
Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Számítástechnikai és Informatikai Szakközépiskola és Szakképző Intézmény
Diszlexia teszt
Olvasni jó!
Varázsbetű
Ismeri-e gyermekét?
Gyermekeink és növényeink kapcsolata
Tanuld az egér használatát!
Kolompos együttes vendégei voltunk!
Vidám Vándorok Társulat
Csata Táncegyüttes
Brüsszel
Felnőttorna

Receptek

Nem tudod mit ajándékozz?

Lepd meg barátaidat,
szeretteidet egy egyedi,
személyre szóló,
kézi grafikával!

 3 napon belül készen is van!

06-20/214-12-44
dina.nemeth@gmail.com

Nem mindennapi ajándék,
ne hagyd ki!

 


Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték