[34-15] [14-1]
50 dkg finomliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 csipet cukor, 2-3 dl víz ( amennyit a liszt felvesz ), 2 kk só, 1 ek olaj. Bedagasztom, 20 perc kelesztés, formázom, 30 perc kelesztés, 230 fokon kacsasütőben fedővel együtt 10 percig sütjük, 200 fokon fedő nélkül 20-25 percig sütjük. Sütés előtt és sütés után is lepermetezem vízzel.
|
A kéthetes fogyókúra menete:
-
Két hetes fogyókúra 1 / 8. nap
Reggeli: feketekávé
Ebéd: kevés rántással készült spenót két kemény tojással
Vacsora: roston sült vagy főtt marhaszelet főtt zellerrel és zöldsalátával
-
Két hetes fogyókúra 2 / 9. nap
Reggeli: kávé zsírszegény tejjel és egy magos kifli
Ebéd: roston sült vagy főtt marhaszelet, zöldsalátával, gyümölcs (kompótot nem ehetünk)
Vacsora: sovány sonka bármilyen mennyiségben
-
Két hetes fogyókúra 3 / 10. nap
Reggeli: tejeskávé zsírszegény tejjel és egy zsemlével
Ebéd: egy kemény tojás, zöldsaláta, paradicsom
Vacsora: 10 dkg sonka zöldsalátával
-
Két hetes fogyókúra 4 / 11. nap
Reggeli: feketekávé és egy zsemle
Ebéd: kemény tojás, 15 dkg sovány sajt, párolt vagy nyers sárgarépa
Vacsora: natúr joghurt vagy kefir gyümölccsel
-
Két hetes fogyókúra 5 / 12. nap
Reggeli: kávé zsírszegény tejjel, reszelt sárgarépa citrommal
Ebéd: párolt hal paradicsommal
Vacsora: roston sült vagy főtt marhaszelet zöldsalátával
-
Két hetes fogyókúra 6 / 13. nap
Reggeli: kávé egy zsemlével
Ebéd: akár egy egész grillcsirke zöldsalátával
Vacsora: két kemény tojás sárgarépával
-
Két hetes fogyókúra 7 / 14. nap
Reggeli: citromos tea
Ebéd: roston sült vagy főtt marhaszelet gyümölccsel
Vacsora: bármilyen mennyiségben ehetünk bármit, kivéve a tiltott dolgokat
|
Isler: 1 kg liszt, 30 dkg margarin, 30 dkg zsír, 30 dkg porcukor, 2 tojás, vaníliás cukor! összegyúrni, vékonyra kinyújtani és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatni, majd kisütni! Lekvárral kettőt összeragasztani, majd olvasztott csokiba mártani Editkém az olvasztott csokiba olajat teszek, 5 dkg-hoz 1 kisebb evőkanállal, a csoki így jó folyós, a mártogatással gyorsan megy, egy kicsit lassabban szárad!
175 fok előmelegített sütő 5 perc
|
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg pityóka, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfű, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött feketebors.
Elkészítés: A pityókát megmosom és héjában puhára főzöm. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágom, és jól megsózom, majd a felforrósított olajon erős lángon lepirítom és félreteszem. A vöröshagymát megtisztítom, és karikákra vágom, a füstölt szalonnát vékony csíkokra metélem. A főtt, hámozott burgonyát almareszelőn lereszelem és hagyom kihűlni.
Ezután hozzákeverek 1 dl tejszínt, sót, szerecsendió-virágot és kiolajozott tűzálló tálba öntöm. Betakarom a vöröshagyma-karika felével, rászórom a fele füstölt szalonnát, majd egymás mellé ráteszem az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és a füstölt szalonna. A maradék tejszínnel elkeverem a nagyon finomra metélt tárkonyt, a citromfüvet, a borsot, kevés sót teszek bele, és az ételre locsolom. A tálat lefedem és 40 percre előmelegített, forró sütőbe tolom, majd a fedőt levéve pirítom.
|
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük!
|
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 db citrom reszelt héja és leve
5-7 szem hámozott őszibarack, apró darabokra vagdosva
5 dl OKÉ Habmester
2 habfixáló
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
cukor – ízlés szerint
5-6 vaníliás cukor
2 csomag piskótatallér
10 dkg étcsokoládé
kevés cappuccino-s, cukros, langyos tej – ebbe kell mártogatni a tallérokat, de nem szabad eláztatni
Elkészítése:
A túrót átnyomom, hozzáadom a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás – édes legyen) cukrot, jól összekeverem, majd a puha vajjal is jól kikeverem. Az őszibarackokat megmosom, majd egyenként beledarabolom a túrós krémbe, s mindig összekeverem a barackkal, hogy ne barnuljon – ezért adom hozzá egyenként. Az OKÉ Habmestert 2 habfixálóval kemény habbá verem, elektromos habverővel – ehhez nem kell cukor, mert ízesített, én mindig ezt a fajtát használom -, s a 2/3-ad részét a túrós krémhez adom, finoman elegyítem, összekeverem.
A piskótatallér felét – a cukros, cappuccino-s tejbe mártogatva – egy jénai, magasabb falú tálba (ennek hiányában tepsibe is rakhatjuk) lerakom, a túrós krém felét egyenletesen elkenem rajta, majd újra a mártogatott tallér, rá a krém másik fele.
A tetejére a felvert hab maradék egy harmadát kenem, de nem kell simára, olyan borzos legyen.
Végül: az étcsokoládét a legkisebb rózsán, tartalék lángon, először kevés tejjel felolvasztom, állandó kevergetés közben, majd annyi tejet adok még hozzá, hogy hígabb, csurgatható legyen a csoki, s a tetejére kis kanállal össze-vissza rácsurgatom, ahogyan a képen is látszik – ne fedje be egyenletesen!
Lefedve hűtőszekrénybe teszem, legalább fél napot, s ezután lehet tálalni – ki, milyen nagyságú kockákra, szeletekre vágja!
FIGYELEM: Nagyon gyorsan fogy!!!! Habkönnyű, gazdag, üdítő desszert sütés nélkül recept fotó
TIPP: Lehet babapiskótát használni a piskótatallér helyett! Lehet más gyümölcsöt is használni, télen befőttet, fagyasztott gyümölcsöt!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
|
Nagyon egyszerű elkészíteni, egy éjszakát viszont a hűtőben kell
tartani
HOZZÁ VALÓK:: 40dkg cukros tetejű baba piskóta, 4 vanília
puding,1,2 l tej, 1 kocka ráma, ami 25 dkg, 10 dkg porcukor,3 dkg pirított darált mandula, 1 vanília aroma, 1 dl rum, fél liter tejszín,2 habfix. A pudingot cukor nélkül megfőzöm, a rámát a cukorral,csipet sóval habosra keverem,majd a kihűlt pudinggal össze dolgozom, bele az aroma és a mandula. egy 26 cm-es kapcsos torta karimát tálra vagy deszkára teszek, alá erős folpackot (duplán) , és kirakom egy sor piskótával, amit mokkáskanálnyi rummal locsolok meg egyenként, erre 4-5 evőkanál krémet kenek, és kezdem elölről,az egyik sor vízszintesen, a másik függőlegesen kell legyen,így nem hullik szét majd, a cukros felük legyen felül., ez 4 sor lesz, kevés krémet hagyjunk a javításhoz, hűtőbe vele éjszakára. torta karimát körül húzzuk késsel, kicsatoljuk,és kenünk az oldalára is krémet, majd a tejszínt a fixszel felverjük és díszítünk ahogy tetszik. A folpackkal segítséggel áttesszük tálcára
|
Tyúkhúr - (Stellaria media)
Népies nevei: tikhúr, csibehúr, tyúkbegy, csillaghúr.
A tyúkhúr vagy közönséges tyúkhúr (Stellaria media) a szegfűfélék (Caryophyllaceae) családjának csillaghúr (Stellaria) nemzetségbe tartozó, általánosan elterjedt, a nitrogénben gazdag talajokat kedvelő "gyom"növényfaj. Egyéves, hideg évszaki növény; ősszel vagy télen csírázik, majd áttelel. Az egész világon elterjedt, télen is virágzó "gyomnövény", melynek magvai 25 évig is életképesek maradnak a földben. Apró levelei, fehér, csillag alakú virága miatt könnyen felismerhető. Éjszakánként a levelei összeborulnak a virágbimbók fölött, így védik azokat. Nevét arról kapta, hogy madaraknak, baromfinak kedves eledele. C- és E-vitamin tartalma miatt értékes emberi táplálék is.
A tyúkhúr teája az epe és a vese működését serkenti, kőoldó hatású.
Egyike azon ritka gyógynövényeknek, melyek a vérben lévő koleszterinszintet csökkentik. Napi egy csésze tyúkhúr tea pár hét alatt az elfogadott értékre viszi le a koleszterinszintet. Reggel éhgyomorra fogyasszuk.
Használjuk még köhögésre és vizelethajtásra.
Kifacsart levét desztillált vízbe keverve fáradt szemre való borogatást nyerünk. Disznózsírba keverve sebkezelésre, bőrbetegségekre való kenőcsöt készíthetünk. A sérülékeny, száraz bőrt ápolja a teájából készült borogatás.
Tyúkhúr tea
A szárított tyúkhúrból forrázattal készítjük el a teát. Reggel éhgyomorra fogyasszuk.
Tyúkhúr – nyersen, ételekhez
A fiatal levelek salátaként fogyaszthatók.
Vagy ivólé készíthető belőle az alábbi módon: a zsenge leveleket olívaolajjal, sóval és nyers fokhagymával mixerben összekeverjük, majd víz és tej keverékével felöntjük. A végén pedig főtt burgonyát keverjünk az ételhez.
Fontos kiegészítés!
Összetéveszthető mérgezőnövénye: a >>> mezei tikszem, virágai piros v. kék színűek ( a tyúkhúré fehér), levelei hátoldalán fekete pontok vannak.
|
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 tojás sárgája
csipet só
A lekenéshez:
1 db tojás
1 evőkanál víz
kevés dekorcukor
|
Házi ételízesítő
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika (jó húsos)
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
Elkészítés:
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
|
Hozzávalók (az alaprecepthez):
4 csapott evőkanál finomliszt
2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
2 evőkanál tej
|
50 dkg zsírszegény túró
2-3 ek édesítőpor
kevés citrom reszelt héja vagy vanília aroma
5 dkg vaj
Bevonathoz:
90%-os kakaótartalmú csokoládé
A túrót csavarjuk egy tiszta konyharuhába henger alakúra, majd facsarjuk ki a levét. Ha ezt megtettük, akkor tegyük egy tálba, ahol keverjük össze az édesítőporral, a vajjal és a reszelt citrommal vagy vanília aromával. Ekkor tekerjük fel újra vékonyan konyharuhában olyan vékonyan, amilyen vastagságú rudakat szeretnénk. Ha ez kész, tegyük be hűtőbe. 1 órát hagyjuk állni, majd tekerjük ki és vágjunk tetszés szerinti hosszúságú rudakat. Ezeket fogpiszkáló segítségével mártsuk bele az olvasztott csokiba. Természetesen gombócokká is formálhatod és töltheted is a "túrógombócokat" gyümölcsökkel...
Fogyasszátok egészséggel!
|
1.réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2.réteg: 25 dkg túró, ízlés
szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor
3.réteg: 2 cs. vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka), 5 dl tej, 1 van. cukor
4.réteg: 2-3 dl tejszín
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín.
Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
|
Hozzávalók
Tésztához
80 dkg lit 5 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 5 dl tej 1 csapott evőkanál só 2 dl étolaj
Töltelékhez
sonka kockára vágva 2 db lilahagyma 2 db kukorica konzerv sajt reszelt 2 db fokhagymagerezd 1 db tejföl bacon kockára vágva
Tetejére
2 evőkanál tejföl 1 tojássárgája szezámmag
Elkészítés
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasszuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük Mivel sokan kérdeztétek, a feltétek 15-15 dkg-ok, de mindenki a saját íze világa szerint turbózza. Mivel feltekerjük tuti tele lesz. :) A másik kérdés azért kell két felé szedni a tésztát mert nem lehet egybe kinyújtani akkora lesz. :) És a harmadik ha feltekertük a késsel egyet egyet balra majd jobbra vágva háromszög alak lesz. De ha ez nem megy akkor simán 2 ujjnyi vastag csigákat is lehet sütni. Jó sütögetést. :)
|
Emeletes élvezet
1.réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2.réteg: 25 dkg túró, ízlés
szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor
3.réteg: 2 cs. vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka), 5 dl tej, 1 van. cukor
4.réteg: 2-3 dl tejszín
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín.
Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
|
1 kg liszt
2 dl tejföl
fél l tej
élesztő 1 tojás
kicsi só
1 ek olaj
|
A popcornos diéta eredményes akkor lehet, ha naponta 20 percet futsz vagy kerékpározol mellette.
Hogyan készítsd el?
Vegyél közel fél kiló, azaz 45 dkg pattogtatni való kukoricát, és oszd 15 egyenlő részre, piacokon akár rögtön kérheted 15x3 dekában, így otthon sem kell már foglalkozni vele! Naponta 3 adagot pattogtass ki, főétkezésekre, sem zsiradékot, sem sót nem javaslok hozzáadni!
Az energiatartalom nagyban függ az egyéb zsiradék használattól!
1. nap + 2,5 l víz
Reggeli:
1 adag pattogtatott kukorica
2 dl kaukázusi kefir
Tízórai:
20 dkg cseresznye
Ebéd: (felcserélhető a vacsorával)
1 adag pattogtatott kukorica
25 dkg párolt brokkoli, 2 evőkanál reszelt light trappista sajttal
Uzsonna:
2 gombóc citromfagyi
Vacsora: (felcserélhető az ebéddel)
1 adag pattogtatott kukorica
15 dkg friss sárgarépa, 10 dkg selyemsonkával
2. nap + 2,5 l víz
Reggeli:
1 adag pattogtatott kukorica
2 dl natúr joghurt
Tízórai:
30 dkg ribizli
Ebéd: (felcserélhető a vacsorával)
1 adag pattogtatott kukorica
sült csirkemell, nagy adag fejes saláta
Uzsonna:
1 db rumos Balaton szelet
Vacsora: (felcserélhető az ebéddel)
1 adag pattogtatott kukorica
2 db sajtli, 2 db nagy paradicsom
3. nap + 2,5 l víz
Reggeli:
1 adag pattogtatott kukorica
5 dkg túróból, 1 dl joghurtból túrókrém
Tízórai:
20 dkg meggy
Ebéd: (felcserélhető a vacsorával)
1 adag pattogtatott kukorica
15 dkg sült cápaharcsa (pangasius filé), 3 db kovászos uborka
Uzsonna:
125 grammos brazil kakaó puding
Vacsora: (felcserélhető az ebéddel)
1 adag pattogtatott kukorica
2 tojásból hagymás - zöldpaprikás rántotta
4. nap+ 2,5 l víz
Reggeli:
1 adag pattogtatott kukorica
2 dl tej
Tízórai:
25 dkg málna
Ebéd: (felcserélhető a vacsorával)
1 adag pattogtatott kukorica
zöldséges pulyka raguleves
Uzsonna:
1 db gyümölcsös müzliszelet
Vacsora: (felcserélhető az ebéddel)
1 adag pattogtatott kukorica
30 dkg friss saláta(jégsaláta, retek, paprika, uborka, hagyma), 5 dkg füstölt lazaccal
5. nap+ 2,5 l víz
Reggeli:
1 adag pattogtatott kukorica
2 dl kefir
Tízórai:
20 dkg őszibarack
Ebéd: (felcserélhető a vacsorával)
1 adag pattogtatott kukorica
35 dkg zöldséges (cukkini, padlizsán, zöldbab, paradicsom) csirkemell kockák
Uzsonna:
2 db pilóta keksz
Vacsora: (felcserélhető az ebéddel)
1 adag pattogtatott kukorica
10 dkg majorannás párolt máj, 20 dkg friss vagy konzerv gombával
|
|
5 napos diéta J
5 napra szükséges:
10 narancs
1 cs. túró
6 tojás
8 paradicsom
21 szelet pirítós
4 tejföl
12 ½ fej saláta
12 dkg tatárbifsztek
25 dkg vegyeszöldség
1 csemege uborka
1 alma
20 dkg sonka
3 szelet párizsi
Reggeli:
1 narancs
2 pirítós
1 csésze kávé v. tea
1. Nap
Ebéd:
1 narancs
1 tojás
1 tejföl
2 pirítós
1 csésze kávé v. tea
Vacsora:
2 paradicsom
½ fej saláta
2 tojás
2 pirítós
½ tejföl
2. Nap
Ebéd:
1 narancs
1 tojás
1 tejföl
2 pirítós
1 csésze kávé v. tea
Vacsora:
6 dkg tatárbifsztek
1 paradicsom
1 narancs
1 pirítós
½ tejföl
1 csésze kávé v. tea
3. Nap
Ebéd:
1 narancs
1 tojás
1 tejföl
1 saláta
Vacsora:
3 szelet párizsi
1 narancs
1 pirítós
½ tejföl
1 csésze kávé v. tea
4. Nap
Ebéd:
12 ½ dkg túró
1 paradicsom
1 csemegeuborka
1pirítós
Vacsora:
6 dkg tatárbifsztek
2 paradicsom
1 pirítós
1 alma
5. Nap
Ebéd:
20 dkg sonka
1 paradicsom
1 pirítós
Vacsora:
25 dkg főtt zöldség
1 paradicsom
1 tojás
A diéta után minden hétfőn:
Reggeli:
1 pohár citromos víz
Ebéd:
1 alma
1 pirítós
Vacsora:
1 tojás
1 paradicsom
1 pirítós
1-3x ismételni.
A végére akár 20 kg fogyás is elérhető.
|
[34-15] [14-1]
|
1.) Megoldás:
Hozzávalók:
- 1,0 kg finomliszt (Bl 55)
- 30 g friss élesztõ
- 1 csipet cukor
- 1 ek só
- 500ml víz
Feltét:
- 25dkg fõtt húsos császárszalonna
- 2 db közepes lilahagyma
- 30 dkg sajt (trapista vagy pannónia ízlés szerint)
- 450 ml tejföl
Elkészítés
Az élesztõt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztõs vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütõ gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsübe tesszük (két tepsüre való), majd felfûtött kemencében 5 percig elõsütjük. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készresütjük.